Locatie, 5626 HS, NL
info@gripict.com

Mamut Consultancy

Mamut consultancy, Mamut ondersteuning.

Onze consultants kennen alle instellingen en mogelijkheden van het systeem. Maar onze kennis gaat verder dan dat. Wij kennen ook de achterkant van het systeem, de motor waarop het systeem draait. Door onze jarenlange ervaring is voor ons geen probleem te groot en weten we bijna altijd wel een manier om het op te lossen. Uw problemen zijn voor ons uitdagingen.

Aan de slag

Als Mamut consultant proberen wij alvorens aan de slag te gaan uw business te begrijpen en helpen bij het maken van procedures en richtlijnen.

  • Als voorbeeld de CRM module in uw Mamut One Enterprise systeem. Deze module heeft erg veel mogelijkheden maar om ze optimaal te benutten is het zaak eerst de wensen en juiste werkwijze op papier te krijgen. Daarna moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden en zoveel mogelijk moet eenieder deze afspraken ook volgen, teneinde een systeem te krijgen waar we iets mee kunnen. Bijvoorbeeld inzichtelijk maken in welke regio’s van een land of werelddeel welke producten het beste scoren. Het goed inrichten van een CRM systeem heeft direct invloed op een goeie rapportage.

Updates

  • Visma software brengt zeker 2x per jaar een update van uw systeem uit. Afhankelijk van de aanpassingen en/of toevoegingen is het nodig om uw systeem te updaten. Onze consultants hebben jarenlange ervaring in het updaten van uw Mamut One Enterprise systeem en hebben nagenoeg alle foutmeldingen al eens gezien. Een update loopt weleens fout waardoor deze jarenlange ervaring erg goed van pas komt en meestal lukt het ons om uiteindelijk dan toch om uw systeem binnen de geplande tijd te updaten waardoor u van de in de update verwerkte vernieuwingen gebruik kunt gaan maken.

Herhaling

  • Herhaalt u een handeling binnen uw software vaak meerdere malen per dag of zelfs per uur. Neem daar dan geen genoegen mee en stel ons de vraag of het misschien anders kan. Wij bedenken en maken een oplossing om deze handelingen te vereenvoudigen. Hierdoor maakt u tijd vrij om te besteden aan vaak belangrijkere werkzaamheden.

Huisstijl, layouts

  • Nieuwe huissstijl? Wij passen uw factuur, order, pakbon en overige layouts aan zodat ook deze (belangrijke) documenten in uw huisstijl de (digitale) deur uit gaan.

Tijdelijke hulp

  • Tijdelijke hulp met uw boekhouding? Wij kunnen u tijdelijk hulp bieden bij het voeren van uw boekhouding.

Anders

  • Veranderen? Wij brengen uw (software) processen in kaart en adviseren over de mogelijke verbeteringen.

Opleiding

  • Training en instructie.

GR!P ICT is houvast